Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De første 12 musiknavne til Heartland 2024

News /

Den første musikpakke til Heartland 2024

De første 12 musiknavne

Vi kan i dag offentliggøre de første 12 musiknavne til næste sommers festival. Dagens offentliggørelse tæller britiske topnavne som THE THE, Keane, Rick Astley og Kasabian, franske L’Impératrice og en række af landets bedste liveartister såsom Medina, Blæst, Coco O., Den Sorte Skole, eee gee, Kellermensch og August Høyen.

Med dagens 12 navne tager vi hul på programmet for 2024-udgaven af festivalen, som blandt andet byder på en ny musikscene samt en større og forbedret festivalplads.

Læs mere om de offentliggjorte artister nedenfor.

THE THE

Med den karismatiske og åbenhjertige Matt Johnson i front vender THE THE tilbage på Heartland, hvor bandet senest gav en anmelderrost koncert i 2018 efter 18 års fravær på dansk grund. Siden den optræden har det britiske band udgivet livealbummet The Comeback Special: Live at the Royal Albert Hall i 2021 og skrevet musik til soundtracket for 2019-filmen Muscle, som slutter sig til bandets imponerende bagkatalog af anmelderroste album og hitsingler.

Medina

Ingen, der har set Medina live det seneste års tid, kan være i tvivl om, at hun har udviklet sig til en af landets dygtigste liveartister, og til sommer er hun klar til at indtage parken ved Egeskov Slot, når hun gæster Heartland for første gang. Medina er ubetinget en af dansk musiks største hitmagere og har siden gennembrudsalbummet Velkommen til Medina sendt det ene hit på gaden efter det andet.

Keane

I 2024 kan Keane fejre 20-års jubilæum for deres anmelderroste debutalbum Hopes and Fears, hvilket de markerer med en remastered udgave af albummet og en verdensturné, som blandt andet bringer post-britpopbandet til Heartland. Anført af nyklassikeren ”Somewhere Only We Know” er Hopes and Fears et historisk stærkt debutalbum, som stadig fremstår aktuelt og vedkommende 20 år efter udgivelsen.

Rick Astley

Historien om den engelske singer-songwriter Rick Astley er en spektakulær fortælling i to kapitler. Han bragede ind på musikscenen i 80’erne med signaturhits som ”Whenever You Need Somebody”, ”Together Forever” og ikke mindst ”Never Gonna Give You Up” og var ubetinget en af tidens største stjerner, inden han besluttede sig for at trække sig fra rampelyset.

L’Impératrice

Franske L’Impératrice gæster Heartland for anden gang, efter hvad Gaffa omtalte som et ”fabelagtigt frankofilt festfyrværkeri” af en debutkoncert i 2022. Med den energiske sangerinde Flore Benguigui i front kan de seks musikere i det kejserlige orkester garantere for en funky nu-disco dansefest uden lige, der kan få selv den mest stivbenede koncertgæst til at svinge hofterne, som stod man på et diskokugleoplyst dansegulv.

Blæst

De fire medlemmer af Blæst har på mange måder taget Danmark med storm. Med deres stramme, funky rytmer, opløftende melodier og frontkvinde Fernanda Rosas karismatiske vokal har Blæst sat kurs direkte mod de allerøverste luftlag, og man kan se frem til en dansabel koncertoplevelse, når de lægger vejen forbi Heartland i 2024.

Kasabian

Leicester-rockbandet Kasabian blev dannet i 1997, men gjorde først for alvor opmærksomme på sig selv med det selvbetitlede debutalbum i 2004, hvorfra den tredje single ”Club Foot” gav dem deres første større hit. Nummeret stammede fra bandets tidlige år og har siden været fast inventar til stort set alle Kasabians koncerter.

Coco O.

I 2017 flyttede Coco O. hjem til København og året efter udkom den første selvproducerede EP Dolceaqua. Det var også året, hvor sangerinden gæstede Heartland for første gang. Næste år vender hun så tilbage til festivalen – denne gang med den spritnye EP Sharing Is Caring, som hun selv har været coproducer på.

Den Sorte Skole

Den Sorte Skole har gennem snart 20 år udfordret rammerne for, hvordan man oplever og lytter til musik. Den prisvindende duo, der består af Martin Højland og Simon Dokkedal, er internationalt anerkendt for deres ambitiøse udgivelser, overvældende liveshows og deres evne til at åbne lytterens øre for nye musikalske verdener, der spænder fra elektroniske album over komposition af klassiske symfonier og avantgardistisk lyddesign til moderne danseforestillinger.

eee gee

Ingen med en forkærlighed for indiepop har kunnet undgå at lægge mærke til eee gee de seneste år. Emma Grankvists musikalske alias har med en enorm stilsikkerhed og en troværdig inderlighed skabt et univers, hvor de dansable rytmer går hånd i hånd med en drømmende eftertænksomhed, der med debutalbummet Winning har kastet hits som ”Killing It”, ”Favourite Lover” og ”Bad Person” af sig.

Kellermensch

Det seksmandstore Dostojevskij-inspirerede rockband Kellermensch fra Esbjerg har i snart 20 år været et af landets ypperste rockorkestre. Allerede med debutalbummet Kellermensch fra 2009 markerede bandet sig med anmelderroste koncerter over hele landet, hvilket to år senere dannede grundlag for bandets første internationale album.

August Høyen

Med velskrevne kærlighedssange og sin varme vokal har August Høyen på kort tid markeret sig som en af dansk musiks mest lovende nye navne. August Høyen gjorde første gang opmærksom på sig selv i 2021, da han udgav numrene ”Blind” og ”Forsvinder”, inden han for alvor brød igennem med ”Vennerne Skinner” i 2022.