Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om Egeskov

Om Heartland /

Egeskov

Velkommen til Egeskov – Egeskov er en oplevelse for hele familien, der favner et af Europas bedst bevarede renæssanceslotte, den smukke slotshave, en fantastisk legeplads med en enorm labyrint, Treetop Walking, udstillinger med veteranbiler, motorcykler og meget mere – med andre ord den perfekte setting for Heartland. 

Det levende slot Egeskov

Egeskov slot er noget helt særligt. Det er et af Europas fineste og bedst bevarede renæssanceslotte med en ægte voldgrav, spir, riddersal og et detaljerigt og nærmest levende murværk med finurlige og uhyggelige skabninger i slottets tykke vægge. Selvom greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg selv bor på slottet med deres børn, så elsker de at have gæster på slottet – du er velkommen indenfor og gå på opdagelse i de stemningsfulde sale.

 

Læs mere om Egeskov

Slotsparken

De første større haveanlæg på Egeskov blev anlagt omkring år 1713. Inspirationen kom fra danske slotshaver på Fredensborg og Frederiksborg, men også slotshaven på Versailles i Frankrig. De hemmelighedsfulde haverum var afgrænset af hække, og de mest voluminøse af dem rager i dag otte meter til vejrs. Også et hjørne af Dyrehaven blev inddraget i det landskabelige anlæg, med fritstående træer og store græsplæner. I dag går det under navnet Den Engelske Have og er omdrejningspunktet for Heartland Festival.

Egeskovs slotshave har gennem årene modtaget mange priser – blandt andet i 2012, hvor Egeskov blev anerkendt af European Garden & Heritage Network og præmieret med en EUROPEAN GARDEN AWARD.

Historien om
Egeskov

Smukt placeret i den sydfynske natur finder man det mere end 460 år gamle slot. Det blev bygget af lensmand Frands Brockenhuus og stod færdigt i 1554. På det tidspunkt var der mange uroligheder i Danmark, hvilket medførte, at jordejere byggede borge, som var svære at indtage. Dette gjaldt også for Egeskov, som blev anlagt i midten af en sø. Sagnet siger, at fundamentet af egetræ var så massivt, at man brugte en hel skov. Deraf fik Egeskov Slot sit navn.

Året igennem kan man opleve forskellige arrangementer på Egeskov, f.eks. LUMINIS, Sankthansaften, MC-træf, Egeskov Julemarked, Halloween m.m. Hold dig opdateret med Egeskovs aktiviteter her.

Praktisk Info

Egeskov Gade 18
DK-5772 Kværndrup
Egeskov er åbent dagligt fra den 24. april – 24. oktober 2021

Kontakt:
Web: www.egeskov.dk
Mail: info@egeskov.dk
Telefon: 62271016

Egeskov logo