Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland fuldender musikprogrammet med 15 nye navne

News /

Heartland fuldender musikprogrammet med 15 nye navne

Idag kan Heartland offentliggøre de sidste 15 navne på musikprogrammet for 2023, hvor den brasilianske bossa-nova legende Sérgio Mendes og det svenske rockband The Cardigans står i spidsen.

Dagens musikpakke introducerer også Oumou Sangaré, Pedro Winter presents Ed Banger XX, Jacob Banks, Lydmor, Pil, I Got You On Tape, When Saints Go Machine, Soleima, Søren Huss, Annika Aakjær, Teitur, Jørgensen/Botes og Zar Paulo.

Sérgio Mendes

Sérgio Mendes var en af foregangsmændene bag bossa nova-bølgen og fik i den grad bragt latin-poprytmerne til USA og resten af verden gennem sin ikoniske gruppe Brasil ’66. Den brasilianske legende har været udøvende musiker igennem seks årtier og er en af de mest succesfulde brasilianske musikere nogensinde med mere end 35 album, tre Grammys og en Oscar-nominering for sin sangskrivning.

The Cardigans

The Cardigans er en af Sveriges største bands gennem tiden, og nu slår de vejen forbi Egeskov Slot med evergreens som “Lovefool”, “Erase/Rewind” og “My Favourite Game”, som de fleste stadig kan synge med på idag, 31 år efter sin udgivelse.

Oumou Sangaré

Den Grammy-hædrede ”sangfugl fra Wassoulou”, Oumou Sangaré, er en af Malis største musikere gennem tiden. Alene hendes debutalbum ”Moussoulou” solgte mere end 200.000 eksemplarer i Afrika, og siden 1990 har hun optrådt på nogle af verdens største scener i operahuse, koncertsale, musik- og kunstfestivaler.

Pedro Winter presents Ed Banger XX

Den franske musikproducer Pedro Winter kan i år markere 20 års jubilæum for sit pladeselskab Ed Banger Records. Det kommer Heartland-publikummet til gode til sommer, når stjerneproduceren, som også er kendt under sit kunstnernavn Busy P, fejrer jubilæet med et dansabelt megamix med nogle af pladeselskabets største stjerner.

Jacob Banks

Den nigeriansk-fødte britiske crooner Jacob Banks er en af tidens mest interessante nye navne med en signaturlyd, som er svær at placere genremæssigt. Hans musik trækker tråde til både r&b, rock’n’roll, hiphop, gospel og popmusik i et særegent musikalsk makrokosmos.

Lydmor

Jenny Rossander, bedre kendt som Lydmor, har siden debuten som 20-årig etableret sig som en af tidens mest interessante danske artister. Med sin tryllebindende konceptuelle elektropop som bagtæppe er hun blevet berygtet og berømt for sine udfordrende visuelle live performances, der omslutter publikum i et univers, som er umiskendeligt Lydmorsk.

Pil

Den danske sangerinde Pil har fået en flyvende start på sin karriere med en sejr i Karrierekanonen i 2021 og adskillige store radiohits på CV’et. Blandt hittene kan nævnes ”Omvendt” (feat. Andreas Odbjerg), ”Gulvet 22” (feat. Burhan G) og ikke mindst ”Nattely”.

I Got You On Tape

Efter bandet gik fra hinanden for 10 år siden, samles I Got You On Tape i år for at spille nogle udvalgte koncerter. Jacob Bellens, Rune Kielsgaard, Jeppe Skovbakke og Jacob Funch er altså samlet igen for at forene den udødelige sangskrivning med deres kompromisløse liveudtryk med friske ører og sjæle – sågar med en ny albumudgivelse med ikke før udgivet materiale fra 2004.

When Saints Go Machine

Den danske elektropopgruppe When Saints Go Machine har siden debuten i 2007 været et markant navn på den danske musikscene. Med deres soulede lyd og frontmand Nikolaj Vonsilds karakteriske vokal på hits som ”Fail Forever”, ”Kids on Vacation” og ”Kelly” er man aldrig i tvivl om, hvem man lytter til.

Soleima

Singer-songwriteren Soleima, med det borgerlige navn Sarah Mariegaard, debuterede som solist i 2017 med albummet ”No. 14”, hvorfra mange vil kunne synge med på hits som ”Cracks” og ”Breathe”. Siden kom endnu et engelsksproget album med ”Powerslide” i 2020, men nu er det tid til sangerindens første dansksprogede soloalbum ”Nationens Skrammer”. På det nye album har sangerinden fundet en ny, mere organisk og levende udgave af sig selv.

Søren Huss

Til sommer er turen kommet til en vaskeægte hjemmebanekoncert for den fynske sanger og sangskriver, Søren Huss, når han indtager scenen ved Egeskov Slot. Søren Huss er som altid undervejs med nye sange, så mon ikke der vil være lidt overraskelser på sætlisten på Heartland til sommer.

Annika Aakjær

Annika Aakjær kommer til Heartland 2023 med sin stærke stemme og ikke mindst syleskarp, slagfærdig og selvudleverende tekster. De senere år er sangerinden fra Vodskov ved Aalborg for alvor slået igennem hos den brede befolkning med store radiohits som ”POP”, ”T-shirt” og senest ”John Travolta”.

Teitur

Den færøskfødte Teitur er efterhånden en erfaren herre på den nordiske musikscene. Med to danske Grammy Awards, over 1000 koncerter og otte studiealbum i bagagen har Teitur for længst vist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb.

Jørgensen/Botes

Duoen Jørgensen/Botes er et nyt navn på den danske musikscene, men bag første halvdel af navnet gemmer sig en af dansk musiks mest erfarne musikere i form af Sort Sol-frontmanden Steen Jørgensen. Den anden halvdel af duoen er den klassiske pianist Marina Botes.

Zar Paulo

Den århusianske poprockkvintet Zar Paulo og forsanger Emil Vammen er allerede nu kendte for deres energiske og medrivende liveoptrædener, hvor deres tilstedeværelse er til at føle hos publikum. Nu er det velspillede band med karismatiske Vammen i forgrunden klar til at erobre Heartland.