Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: Birgitte Possing & Jeanette Varberg

Heartland Podcast: Birgitte Possing & Jeanette Varberg

Historien skaber ikke sig selv, men af magtens fortællinger. Arkæolog Jeanette Varberg og historiker Birgitte Possing taler i denne podcast om den manglende ligestilling i historieskrivningen og det særlige ansvar, der ligger på dem som historieformidlere, for at genfortælle Danmarkshistorien. 

 

Birgitte Possing er forfatter, historiker og antropolog. Hun har i løbet af sin lange karriere forsket i og arbejdet med kvinder og køn i mange aspekter. Possing er en anerkendt stemme i den offentlige debat, der siden 1993 har modtaget adskillige forskningspriser og i 2020 blev tildelt både Rosenkjærprisen og Holbergmedaljen. De seneste år har hun haft fokus på magtens modstand mod kvinder i ledelse. Som et resultat af dette, har hun skrevet bestselleren ”Argumenter imod kvinder”. 

 

Jeanette Varberg, der er arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet, kan ofte opleves i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nogle af nutidens største problematikker. Hun formår at få danmarkshistorien ud til danskerne, og blev i 2014 tildelt både Rosenkjærprisen og Blixenprisen. Siden har Jeanette Varberg udgivet en lang række succesfulde bøger, bl.a. “Viking” som hun i 2020 vandt Weekendavisens litteraturpris for.  

 

Samtalen er præsenteret i samarbejde med Estée Lauder.  

Hør også