Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: Thomas Bolander & Johanna Seibt

Heartland Podcast: Thomas Bolander & Johanna Seibt

Robotter viser sig at være nyttige for menneskeheden – også til sociale formål. Men kan man ligefrem lære en robot at tage sig af mennesker? I en samtale under Heartland 2022 mødtes to af Danmarks førende eksperter indenfor robotvidenskab og robotfilosofi, Thomas Bolander og Johanna Seibt, i en samtale om, hvorvidt intelligente robotter vil gøre mennesker overflødige.

 

Thomas Bolander er professor på DTU, hvor han forsker i logik og kunstig intelligens (AI) med særlig fokus på sociale aspekter af AI. Han har opstartet forskningsfeltet Epistemisk Planlægning, hvor målet er at give AI-systemer som robotter evnen til at tage højde for andre, når de planlægger deres handlinger. Bolander er desuden en af Danmarks førende formidlere af AI, hvorfor han også blev kåret som årets underviser på DTU i 2006 og i 2019 modtog H.C. Ørstedsmedaljen for fremragende forskningsformidling.

 

Johanna Seibt er professor i filosofi på Aarhus Universitet og leder den tværfaglige enhed “Research Unit for Robophilosophy and Integrative SocialRobotics”. Sammen med sine kollegaer har hun etableret ”robophilosophy” som et nyt område i international filosofisk forskning og udarbejdet en ny tilgang til ansvarlig udvikling af sociale robotter. Metoden hedder Integrative Social Robotics og skal sikre, at vi kun bruger anvendelse af robotteknologi, som bevarer kulturelle værdier. Forskningsgruppens arbejde har fået anerkendelse fra forskellige nationale og internationale forskningsfonde.

 

Samtalen modereres af journalist Anders Høeg Lammers, som er forskernes redaktør på Videnskab.dk, og er præsenteret i samarbejde med Videnskab.dk.

Hør også