Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ulrike Herrmann

Ulrike Herrmann

Future Talks

Fredag d. 9. juni – Salon

 

On the end of capitalism
Interviewes af Lars Trier Mogensen

 

Vi må vinke farvel til elbilen, flyrejsen og de nye sko, hvis vores samfund skal undgå at kollapse i fremtiden. Forestillingen om grøn vækst er ikke holdbar, det mener den tyske journalist, forfatter og redaktør Ulrike Herrmann. Hverken vindmøller eller solenergi vil redde planeten, og derfor bliver en afslutning på kapitalismens tidsalder en nødvendighed. For kapitalismens fokus på vækst er ikke bæredygtig. Men hvordan skaber vi så en ny, global og grøn økonomi? Svaret skal ifølge Ulrike Herrmann findes i historien, hvor hun peger på cirkulær økonomi og afvækst. Vi skal simpelthen alle sammen på forbrugsskrump – med den britiske krigsøkonomi som forbillede.

 

Ulrike Herrmann bliver interviewet af politisk kommentator og vært på P1-programmet ‘Guld og grønne skove’, Lars Trier Mogensen.

 

Samtalen støttes af Den Tyske Ambassade i København.

 

Ulrike Herrmann er tysk klimajournalist og forfatter. Med en baggrund i filosofi og historie og som redaktør og økonomikorrespondent for den tyske avis TAZ, skriver Ulrike Herrmann om klimakrisen. I 2022 udgav hun ‘Kapitalismens endeligt. Hvorfor vækst og klimabeskyttelse er uforenelige – og hvordan vi vil leve i fremtiden’, der er den mest omtalte fagbog i Tyskland sidste år. Ulrike Herrmann er en flittigt benyttet ekspertkilde i tyske medier og holder også mange foredrag og talks på tværs af landet.

Se også