News /
Årets madprogram er klar
Smæk på smag, råvarer, håndværk og sanselighed
I dag kan vi præsentere det samlede program for Food. Lokale fynske kvalitetsråvarer er gennemgående for årets Food Sessions, der både byder på muslinge-workshop og debat, sennepssmagning, gopler, utraditionelle – men spiselige – dele af grøntsager og kommenteret ostesmagning.
I tæt samarbejde med Jacobsen kan vi i dag offentliggøre, at gastronomiens scene Tasteland i år vender tilbage til Lowland ved slotsgraven, hvor gæsterne kan glæde sig til udsøgte og lokale fornøjelser med nogle af landets mest engagerede madnørder og ypperste gastronomer og madentusiaster. Sammen med dem kan man dufte, smage og kokkerere sig gennem madscenens mest aktuelle og uaktuelle emner. Man kan blandt andet opleve Adam Price & Frederikke Legaard kreere jordbærkagelabyrinter, radioprogrammet ‘Ugen, der blev spist’ live med Marie Holm & Rasmus Bruun, kartoffelambassadør Umut Sakarya, der laver en ode til kartoflen, samt mange flere af landets største madbegavelser: Johs. Nørregaard Frandsen, Emilie Qvist Kjærgaard, Jonas Franck, Simon Juel & Mathias Olsen, Kala Sung, Zoran Gojkovic, Nina Parna, Rasmus Holmgård, Emil Lyders & Andreas Cæsar, Bjarke Bundgaard & Bjarke Bertelsen, Lisbeth Andersen samt Isabel Ebbesen.
Årets Food Sessions på Tasteland-scenen slutter sig til allerede offentliggjorte restaurantoplevelser: Skaldyrsfeast med Avernax, Birkemosegaard & Vild Vin, Grøn Grisefest med Æblerov & Rødder, Den store dessertmiddag med Lækkerier, Langbordsmiddag med Christian Bøjlund og FMK og ikke mindst Heartland Banquet med Falsled Kro, der får besøg af Jonas Mikkelsen, Simon Jul Jørgensen og Per Hallundbæk. Desuden danner den charmerende røde lade igen i år rammen om festivalens eget selvforsynende bageri Heartland Bakery, som i år drives af Jesper Gøtz sammen med gæstebagerne fra Københavns Bageri og Anholdt Bageri og Gartneri.
“Vi vil altid være madnørdernes festival. Det cementeres ved, at vi i år genopbygger Tasteland. Det vil sige, at gastronomien får sin scene tilbage. Her kan gæsterne smage, kokkerere og lære af landets mest passionerede madformidlere. Årets program har et udpræget lokalt fokus, når vi, med udgangspunkt i den fynske forsommer, skal smage på lokale muslinger og blive klogere på alt fra sennep, kartofler og vandmænd – alle fra lokalområdet”, udtaler maddirektør, Emil Blauert, der sammen med Tine Skou kuraterer Food-programmet på Heartland.