/news
Årets Tasteland-program
Smagen bliver intens, når en perlerække af vores dygtigste hoveder indenfor smag, æstetik og madhåndværk præsenterer deres passion på madscenen Tasteland. Her kan publikum opleve Danmarks mest engagerede smagsentusiaster nørde helt tæt på.
Tasteland er Heartlands interaktive madscene, hvor publikum kan lære, lege og lave mad med nogle af Danmarks førende gastronomer. Tasteland er et af Heartlands varermærker, som i i samspil med festivalens øvrige scene fuldender festivalens univers.
Tasteland-programmet består af Christian Bøjlund x Rasmus Bredahl, Gordon Henriksen, Emilie Qvist Kjærgaard, Takashi Saito, Anders Frederik Steen, Mette Marie Kjær, Frank Erichsen, Trine Hahnemann, Mark Emil Hermansen x Emil Munck de Voss, Fyens Økologi og Frederikke Legaard.
Christian Bøjlund x Rasmus Bredahl
Lugtetab har mange konsekvenser i dagligdagen og for livskvaliteten. I flere forskningsstudier om de negative konsekvenser af lugtetab, er mangel på nydelse af mad, samt den manglende lyst til at indgå i sociale sammenhænge, hvor mad er omdrejningspunktet, nogle af de punkter, som har størst negativ indvirkning i dagligdagen hos patienter med lugtetab. Christian Bøjlund og Rasmus Bredahl undersøger i samarbejde med Flavour Insititute på Aarhus Universitet, hvordan man med nedsatte sanser, kan forbedre smagsoplevelsen via neurogastronomi.
Gordon Henriksen
Gordon Henriksen kommer på Tasteland-scenen på dette års Heartland. Her vil han fortælle om den særlige betydning det har for måltidet, at man har fanget, samlet, skudt eller sanket selv – særligt hvis der også hører en god røverhistorie til. Samtidig med de gode historier, vil Gordon ryge blåmuslinger i fællesskab med gæsterne.
Emilie Qvist Kjærgaard
Køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard gæster Tasteland med live-filetering af fisk på scenen. Emilie er både køkkenchef og ejer af Restaurant Medvind i Hanstholm. Her har hun med sin makker Emma Milner omdannet en grill på Hanstholm Havn, til et succesfuldt spisested med fokus på lokale grøntsager og frisk fisk fra den lokale fiskeauktion.
Takashi Saito
Takashi har arbejdet med tang i mange år, og vil på Heartland fortælle os om dansk tang og dets utrolige anvendelsesmuligheder. Han vil vise tang i alle dets afskygninger og tage smagsprøver med, som du med sikkerhed aldrig har smagt før, med inspiration fra det japanske køkken, hvor tang er en hverdagsspise. Derudover vil man også kunne møde Takashi Saito i hans madbod på Heartland, hvor der serveres japansk hverdagsmad, der med garanti får din egen til blegne.
Anders Frederik Steen
Anders Frederik Steen vil på Heartland Festival aflive myter og misforståelser om naturvin og i stedet skabe bedre forståelse om fænomenet. Anders vil fortælle om hvordan han selv laver vin og sammen vil publikum smage og snakke om naturlig vin.
Hun debuterede i november 2020 med den 8-minutter lange EP ‘‘Extended Adolescence’’, som modtog både anmelderroser og radio-airplay. I de selvproducerede sange kan man tydeligt mærke Helenas tætte forhold til musikken, som ærligt og en smule humoristisk formidler hverdagens mange følelser og specifikke situationer.
Mette Marie Kjær
Sing Tehus vil give gæsterne på Heartland en dybtfølt og delikat te-oplevelse, både i tehuset, der opføres i en gammel træpavillon, samt på Tasteland-scenen, hvor du som deltager vil kunne smage, og blive meget klogere på de delikate grønne teer fra Japan, herunder matchate.
Frank Erichsen
Vi får på Tasteland-scenen besøg af Frank Erichsen i en samtale om den verden vi lever i, og han vil besvare nogle af de spørgsmål, mange af os går og gemmer på. Kom nysgerrig, skriv dine spørgsmål ned og Frank vil svare – altså Bondens Brevkasse.
Trine Hahnemann
Vi får besøg af Trine Hahnemann på Tasteland-scenen på dette års Heartland. Her vil hun levere en masterclass, hvor hun præsenterer sine grønne fortolkninger af klassisk dansk smørrebrød, og du får som gæst mulighed for at lege og eksperimentere sammen med Trine.
Mark Emil Hermansen x Emil Munck de Voss
Hvad er smag, hvordan arbejder vi med den, og hvilken rolle spiller den i forhold til fremtidens fødevarer? Det vil Mark Emil Hermansen fra Empirical og Emil Munck de Voss fra Reduced lære os om på Heartland.
Deltagerne i workshoppen vil få lov til selv at lave fermenteret sauce, mens de guides gennem processen og lærer om kunsten at fermentere.
Fyens Økologi
Martha og Camilla ejer i fællesskab Fyens Økologi og driver samtidig butikken, ØKOlokal, et stenkast fra Egeskov Slot. De vil på Heartland invitere til en debat om, hvordan vi bør behandle vores råvarer og fødevarer, der i samme grad som mennesker har brug for positive energier og omsorg. I en dialog med publikum vil de drøfte, hvad der sker, når vi poster negative energier i vores mad, og hvordan alt og alle påvirkes af dårlige vibes – også vores fødevarer.
Frederikke Legaard
På Heartland vil Frederikke Legaard, med udgangspunkt i kartoflen, afholde en workshop om kunst og mad – og spændingsfeltet derimellem. Sammen med publikum vil hun lave en kartoffelkageinstallation, hvor gæsterne kan lade sig inspirere af vores folkekære yndlingsgrøntsag; den nye danske kartoffel.