Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jytte Vikkelsøe & Jan Larsen

Billede af talk på Heartland Festival

Future Talks /

Jytte Vikkelsøe & Jan Larsen

Skal emotionelle algoritmer styre fremtidens forelskelse?

Moderator: Trine Demant

 

I denne samtale vil vi se en algoritmeforsker, en psykolog og en antropolog afkode, hvordan fremtidens dating, forelskelse og parforhold er i færd med at tage form. Teknologien er for længst trådt ind i vores kærlighedsliv, hvor dating-apps hjælper mennesker med at finde hinanden i forhåbningen om, at der kan opstå romantik og kemi.

 

Men lad os forestille os en fremtid, hvor teknologien er så veludviklet, at avancerede kunstige intelligenser kan forstå menneskelige følelser i en sådan grad, at de kan hjælpe os med at få styr på dem. Hvad skal en algoritme vide om dig, for at vide hvem du kan forelske dig i? Kan du i fremtiden sende en personlig kunstig intelligens på date i dit sted og blot forholde dig til evalueringen? Vil teknologien kunne overtage noget af det, vi forbinder med det allermest menneskelige – er det overhovedet realistisk, og hvad er konsekvenserne?

 

Jan Larsen er professor ved DTU Compute, hvor han blandt andet har været med til at udvikle den algoritme, der blev brugt i DR’s teknologibaserede dating-program Koden til Kærlighed. Han er netop nu i gang med at udvikle algoritmer, der skal kunne inducere følelser hos mennesker – et potentielt startskud til en fremtid med emotionelle teknologier.

 

Jytte Vikkelsøe er psykolog og bl.a. forfatter til bogen Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte, hvor hun beskriver den ubevidste del af forelskelse, der handler om det inderste af den menneskelige psyke. Hun ved hvordan og hvorfor mennesker forelsker sig i hinanden, og hvor komplekst et mønster det er, når to menneskelige brikker skal passe sammen i kærlighedens puslespil.

 

Samtalen modereres af antropolog Trine Demant, der bl.a. er kendt fra tv-programmet Gift ved første blik. Hun er ekspert i parforhold og har dybe indsigter i det sociale aspekt ved vores kærlighedsliv; hvorfor går vi på dates, hvorfor er der flere singler end nogensinde før, og hvorfor skal det være så svært?

 

Future Talks er støttet af Lundbeckfonden

Future Talks er støttet af Lundbeckfonden