Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Margrethe Vestager & Thomas Vinterberg

Margrethe Vestager & Thomas Vinterberg

Heartland Talks

Fredag d. 9. juni – Podium

 

Om fællesskab

Moderator: Marc-Christoph Wagner

 

Ledende næstformand i EU-Kommissionen Margrethe Vestager og Oscar-vindende filminstruktør og manuskriptforfatter Thomas Vinterberg vil i samtale reflektere over fællesskabets betydning, styrker og skyggesider.  

 

Mennesker indgår konstant i et utal af fællesskaber. De nære, de digitale og de globale, men hvad karakteriserer de fællesskaber, og hvordan er det at arbejde både i – og ikke mindst på vegne af et? Det er nogle af de overvejelser, som de to markante stemmer vil vende.

 

Magrethe Vestager er ledende næstformand i EU-kommissionen for et “Et Europa klar til den digitale tidsalder”. Inden Vestager kom til som EU’s Konkurrencekommissær i 2014, var hun leder for Det Radikale Venstre i perioden 2007-2014. Hun var økonomi- og indenrigsminister fra 2011-2014 og var i samme periode vicestatsminister under Helle Thorning-Schmidts regering i 2011-2014.

 

Thomas Vinterberg er en af Danmarks mest betydningsfulde filminstruktører. Siden sin afgang fra Den Danske Filmskole i 1993, har han været med til at grundlægge Dogme95 og instrueret flere store filmsucceser som Cannes-vinderen “Festen” (1998), “Submarino” (2010), “Jagten” (2012), “Kollektivet” (2016) og “Druk” (2020). For “Druk” modtog han i 2021 sin første Oscar for den bedste internationale film samt en nominering for bedste instruktør, som den første dansker nogensinde. I dag arbejder Vinterberg på sin første tv-serie “Familier som vores” der tager udgangspunkt i tankeeksperimentet: “Hvis vi tvinges til at forlade vores land, hvad vil der så ske?”

 

Samtalen modereres af Marc-Christoph Wagner, der er redaktør for Louisiana Channel.

Se også