Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Molly Haslund

Kvinde iført jakkesæt med stor ske af træ

Program 2020 / Art

Molly Haslund

Kvinde iført jakkesæt med stor ske af træ

Molly Haslund arbejder i flere forskellige kunstneriske genrer; bl.a. performance, skulptur, socialt design, nye medier, tekst og musik. Men ofte centrerer hendes værker sig omkring undersøgelsen af, hvordan idéer, identitet og sociale hierarkier er forbundet med den måde, vi forhandler med vores omgivelser på igennem kropslig gestik, ritualer og iscenesættelse.

 

Og det samspil er også centrum for den deltagende performance, som Molly Haslund skal lave på Heartland. Haslund medbringer på festivalen et udvalg af sine Koordinationsmodeller, der en serie modificerede og opskalerede redskaber, hun har skabt over en årrække.

 

Det er velkendte brugsgenstande og legeredskaber som passere, skeer og sjippetove skaleret op i overdimensioneret størrelse, der udgør Koordinationsmodellerne. I performancen er det systemerne for, hvordan brugerne – på Heartland; gæsterne – koordinerer og spiller sammen med redskaberne, der er afgørende. For når det lykkes, opstår der en fælles rytme og bevægelse, der løfter legeredskaberne op til at være katalysator for, at brugerne sammen kan skabe et nyt unikt fælleskab.

 

Haslund har performet og udstillet i Skandinavien, Europa, USA og Asien. I Danmark har hun bl.a. performancet hos Statens Museum for Kunst, og i 2019 havde hun en stor soloudstilling hos Overgaden Institut for Samtidskunst i København.

 

Artrium er Heartlands scene for kunsten. Scenen, der er udformet som en pavillon, er skabt af den danske kunstnerduo AVPD og danner centrum for ART-programmet på festivalen. I pavillonen kan publikum ”træde ind” i kunsten, når scenen huser det interaktive Art & Audience-program, hvor de bærende elementer er inklusion og interaktion.

Kvinde iført jakkesæt med stor ske af træ

Se også