Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Alberte Winding & David Dencik

Alberte Winding & David Dencik

Heartland Talks

Torsdag d. 8. juni – Salon

 

Om vrede

Moderator: Iben Maria Zeuthen

 

Vreden kan være katalysator for bitterhed og stilstand, men også fremdrift og forandring. Fra hvert sit kunstneriske ståsted vil forfatter og musiker Alberte Winding og den internationalt anerkendte skuespiller David Dencik sammen undersøge, hvordan vreden udtrykkes og hvilke potentialer, der ligger i den følelse, som vi alle kender.

 
De to kunstnere er valgt til at undersøge vreden, fordi de i særlig grad har beskæftiget sig med den. I foråret 2023 udkommer Alberte Windings nyeste roman, “Hvad jeg tænker mens du taler”. Det er en roman om den tabuiserede kvindelige vrede og om at finde sin stemme på ny. David Dencik har gennem sin lange karriere undersøgt vredens væsen – særligt gennem sine mangefacetterede skurkeportrætter, der senest er kulmineret i rollen som Bond-skurk i filmen “No Time to Die” (2021).

 

Musiker og forfatter Alberte Winding debuterede i 2018 med “Kastevind”, der er hendes erindringsglimt fra barndommen, som hun i 2020 fulgte op med erindringsromanen Småt brændbart. Når hun gæster Heartland til sommer, har hun netop udgivet “Hvad jeg tænker mens du taler”, som er en roman om at stå midt i livet og miste sit fodfæste, sin mor, sin egen rolle som mor, sig selv. Om den tabuiserede kvindelige vrede og om at finde sin stemme på ny. Alberte siger om romanen: ”Jeg har længe været optaget af kvinders vrede, den tabuiserede og den med alderen tiltagende. Jeg ville gerne turde undersøge den følelse og fandt noget andet, synes jeg. Jeg fandt den ulykke, der er i at give slip på sin krop, sin alder, sin synlighed, sin moderlighed og sin barndom. Når man skræller lagene af sin vrede, er man sårbar, og sårbarhed er egentlig ret elskelig.”

 

Den dansk-svenske skuespiller David Dencik er uddannet fra Teaterhögskolan i Stockholm i 1999-2003. Både under og efter hans uddannelse var han tilknyttet det svenske nationalteater Dramaten, hvor han var med til at opføre en lang række forestillinger. I Danmark fik han sit gennembrud som Veronica i filmen ”En soap” fra 2006, som gav ham en Robert for bedste mandlige hovedrolle. Siden har han medvirket i store film og serier som ”Dame, konge, es, spion” (2011), Jane Campion-serien “Top of the Lake” (2017), HBO Max-hittet “Chernobyl” (2019) og James Bond-filmen ”No Time to Die” (2021). Han har i alt været nomineret til fem Robertpriser, fem Bodilpriser, to Guldbagger samt en række internationale priser.

 

Samtalen modereres af den prisvindende radiojournalist Iben Maria Zeuthen, der især er kendt for den legendariske podcast ved navn “Det næste kapitel”. På nuværende tidspunkt er hun vært på programmet “Tal til mig”, hvor hun i samtale med en ugentlig gæst beskæftiger sig med troen, tvivlen og skæbnen. 

Se også