Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Masha Gessen

Masha Gessen

Heartland Talks

Lørdag d. 10. juni – Salon

 

On surviving autocracy
Interviewes af Mads Staghøj

 

Vi lever i en tid, hvor moderne autokratier vinder frem. Som journalist på The New Yorker og forfatter til bl.a. en biografi om Putin har Masha Gessen gennem det sidste årti afdækket, hvordan Putin, Trump og autokratier definerer den tid, vi lever i.

 

Den russisk-amerikanske journalist, Masha Gessen har indgående erfaring med dette faktum – både personligt og fagligt. Masha Gessen flygtede i 2013 fra Moskva til New York, da de ikke længere følte, at deres familie var sikker i Vladimir Putins LGBTQ+-fjendtlige Rusland. I USA oplevede de, hvordan det amerikanske samfund med Donald Trump i spidsen også anlagde autokratiske tendenser.

 

Weekendavisens Mads Staghøj, der skriver om alt fra globalisering til ekstremisme og en bred vifte af kulturstof, er moderator.

 

Masha Gessen er russisk-amerikansk journalist, oversætter og forfatter. De har siden 2017 været fast skribent på The New Yorker, hvor Masha Gessen indædt beskriver Putin og hans autokratiske regime. Masha Gessen har skrevet flere end 12 bøger og er blevet tildelt en række priser. Blandt andet modtog de National Book Award for The Future is History: How Totalitarianism Reclaimed Russia og for The Man Without a Face – The Unlikely Rise of Vladimir Putin, der beskriver Putins skrupelløse vej til magtens tinde.

Se også